2020 09 10 WOON 235
Nieuwbouw

Je hebt zojuist een prachtig stuk grond gekocht en nu wil je een woning die volledig aan jouw wensen voldoet. Bij WOON begrijpen we dat als geen ander.

Met onze uitgebreide ervaring in het ontwerpen, uitwerken en begeleiden van woningbouwprojecten, bieden wij altijd maatwerk en staan we klaar om je droomhuis te realiseren.

Het proces

2023 10 26 WOON 018

Schetsontwerp

De eerste ideeën 

Bij WOON draait alles om jouw wensen, de situatie en natuurlijk het budget. Wij maken een schetsontwerp met plattegronden en 3D-modellen, inclusief meerdere feedbackrondes en een budgetraming. Ons doel is jouw droomhuis te realiseren binnen het budget.

2023 10 26 WOON 301

Ontwerp definitief

Keuzes maken

In de tweede fase wordt het schetsontwerp verfijnd tot een definitief ontwerp. Er is aandacht voor plattegronden, techniek, esthetiek, materialen, duurzaamheid en wetgeving. We werken samen met andere experts voor de vergunningsaanvraag, met de focus op wensen en budget.

2023 10 26 WOON 121

Technisch ontwerp

Tot in detail

In de technisch ontwerpfase wordt de woning, inclusief installatieplannen, gedetailleerd uitgewerkt. Materiaal- en technische omschrijvingen worden opgesteld voor aannemers. Het doel is een soepel bouwproces zonder verrassingen, conform aan alle eisen.

2023 10 26 WOON 069 crop

Prijsvorming

Kiezen van aannemer

In de aannemers-selectiefase worden offertes van verschillende aannemers geëvalueerd op kosten, arbeidstijd en termijnen. Marktconforme prijzen en transparantie zijn cruciaal. Uiteindelijk zullen we gezamenlijk de aannemer selecteren die het beste past bij jouw project.

2023 10 26 WOON 333 crop

Bouwvoorbereiding

Met budget bewaking

In de bouw-voorbereidingsfase biedt het team bouwkundige, esthetische, technische en financiële ondersteuning. Veelvuldig contact met de aannemer waarborgt kwaliteit en planning. Eventuele vragen of onduidelijkheden worden tijdig opgelost.

IMG 9465

Bouwfase

Onder strak toezicht

Naast het bieden van bouwkundige, esthetische, technische en financiële ondersteuning, staan paraat om eventuele wijzigingen te behandelen en jouw belangen te behartigen. Aanvullende diensten zoals interieurontwerp, tuin ontwerp en uniek meubilair worden aangeboden, afgestemd op persoonlijke smaak en budget.

De tien belangrijkste kostenposten bij nieuwbouw

Het realiseren van een nieuwbouwwoning is een spannend maar complex proces. Naast het ontwerp en de bouw zijn er diverse kostenposten waar je rekening mee moet houden. Hieronder zie je de 10 belangrijkste kostenposten, zodat je goed voorbereid aan je nieuwbouwproject kunt beginnen.

Aankoop grond

Grondprijs varieert door locatie, zonstand en uitzicht. Randstad en midden Nederland zijn meestal duurder.

Notaris

Zorgt voor juridische afhandeling zoals overdracht en hypotheekakte. Kosten zijn noodzakelijk en variëren.

Architect

Vertaalt woonwensen naar uitvoerbaar ontwerp. Gemiddelde kosten zijn 6-8% van de initiële bouwkosten.

Bouwkosten

Beïnvloed door bouwsysteem, projectcomplexiteit en economie. Afwerking hangt af van persoonlijke voorkeuren.

Constructeur

Verplichte structurele berekeningen voor veiligheid. Gemiddeld 1% van de totale bouwkosten.

BENG berekening

Energie en duurzaamheid berekeningen. Gemiddelde kosten rond de 1000 euro.

Leges kosten

Gemeentelijke kosten voor vergunningsaanvraag. Verschilt per gemeente.

Aansluit kosten

Kosten voor basisvoorzieningen zoals water en elektriciteit. Reserveer ongeveer 5.000 euro.

Extra kosten

Bijvoorbeeld voor interieur, stoffering en tuin. Vaak onderschat, dus reserveer tijdig voldoende budget.

Verhuizen

Kosten voor verhuisdiensten. Vraag meerdere offertes aan voor een soepele overgang.

Neem contact op

WOON helpt je graag met het in kaart brengen van alle relevante vragen en het maken van de juiste keuzes. Loop daarom gerust eens binnen voor advies, een snelle schets of het uitwerken van grootse plannen.

2023 05 03 WOON 361 1