2020 05 28 WOON 042lichter
Verbouwen

Een comfortabel en fijn huis, een plek om na een lange dag thuis te komen. Als je woonwensen veranderen, geeft een verbouwing de mogelijkheid om je eigen huis af te stemmen op jouw wensen.

Wil je alleen je huis verbeteren of verduurzamen of toch een andere indeling of toevoegen van extra ruimte. Met onze expertise en toewijding helpen we je graag om jouw unieke woonwensen te realiseren

Het proces

2023 10 26 WOON 018

Schetsontwerp

Wensen in kaart

Bij WOON draait alles om jouw wensen, de situatie en natuurlijk het budget. Wij maken een schetsontwerp met plattegronden en 3D-modellen, inclusief meerdere feedbackrondes en een budgetraming. Ons doel is jouw droomhuis te realiseren binnen het budget.

2023 10 26 WOON 204

Bestaande situatie

Keuzes maken

Alvorens het schetsontwerp te ontwikkelen tot een definitief ontwerp, brengen we eerst de huidige situatie gedetailleerd in beeld. Met behulp van bestaande tekeningen en metingen creëren we een 3D BIM-model als fundament voor volgende stappen.

2023 10 26 WOON 301

Definitief ontwerp

Tot in detail

Details zoals behoud, sloop en nieuwe elementen worden uitgetekend. Constructie, materialen en duurzaamheidsfactoren worden gespecificeerd. Elektra en verwarming krijgen een eigen plan. Het ontwerp wordt getoetst aan wetgeving en klaargemaakt voor een eventuele vergunningsaanvraag.

2023 10 26 WOON 069 crop

Prijsvorming

Kiezen van aannemer

In de aannemers-selectiefase worden offertes van verschillende aannemers geëvalueerd op kosten, arbeidstijd en termijnen. Marktconforme prijzen en transparantie zijn cruciaal. Uiteindelijk zullen we gezamenlijk de aannemer selecteren die het beste past bij jouw project.

2023 10 26 WOON 333 crop

Bouwvoorbereiding

Aan jouw zijde

In de bouw-voorbereidingsfase biedt het team bouwkundige, esthetische, technische en financiële ondersteuning. Veelvuldig contact met de aannemer waarborgt kwaliteit en planning. Eventuele vragen of onduidelijkheden worden tijdig opgelost.

IMG 9465

Bouwfase

Onder strak toezicht

Naast het bieden van bouwkundige, esthetische, technische en financiële ondersteuning, staan paraat om eventuele wijzigingen te behandelen en jouw belangen te behartigen. Aanvullende diensten zoals interieurontwerp en uniek meubilair worden aangeboden, afgestemd op persoonlijke smaak en budget.

De belangrijkste kostenposten bij verbouwingen

Overweeg je een verbouwing? Dan is het cruciaal om een duidelijk financieel overzicht te hebben. Hieronder belichten we de zes belangrijkste kostenposten die je kunt verwachten. Van architect tot verhuiskosten, we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Architect

Een architect vertaalt jouw woonwensen naar een technisch en up-to-date ontwerp.

Bouwkosten

De bouwkosten variëren door complexiteit, economische situatie en persoonlijke afwerkingswensen.

Constructeur

Een constructeur berekent de veiligheid van structurele wijzigingen, zoals palen en fundering.

Leges kosten

Gemeentelijke kosten voor bouwaanvragen variëren; gemiddeld 3,5% van de bouwsom.

Extra kosten

Reserveer budget voor interieur en tuin om verrassingen te voorkomen.

Verhuizen

Vraag tijdig offertes aan voor een soepele verhuizing naar je gerenoveerde woning.

Verbouw met WOON

Kies voor WOON als je je huis wilt verbouwen. Onze experts maken een mooi en slim plan van jouw ideeën. We helpen je met alle stappen en kosten. Zo wordt je droomhuis echt, zonder gedoe.

Altijd persoonlijk

2020 05 28 WOON 135

Altijd maatwerk

1.1

Neem contact op

WOON helpt je graag met het in kaart brengen van alle relevante vragen en het maken van de juiste keuzes. Loop daarom gerust eens binnen voor advies, een snelle schets of het uitwerken van grootse plannen.

2023 05 03 WOON 361 1